Közélet

Debrecenben rend lesz

Rendet ígért Hajdú-Bihar megye új rendőrfőkapitánya a megyei közgyűlés pénteki ülésén mondott bemutatkozó beszédében, közvetlenül azelőtt, hogy a testület egyhangúlag támogatta főkapitányi kinevezését. Gyurosovics József azt mondta, fő feladatának tekinti, hogy a megyében rend és nyugalom legyen.

A rendőr dandártábornok, aki szeptember eleje óta megbízott főkapitányként dolgozott Hajdú-Biharban, korábban a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította. Balogh János rendőr dandártábornok, a készenléti rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány-helyettes azzal ajánlotta a képviselők figyelmébe az új főkapitányt, hogy „ma Magyarországon rendőri vezetőnek lenni inkább lehetőség, mint jutalom”.

Kipróbált, jó rendőri vezetőnek nevezte Gyurosovics tábornokot, akit három évtizedes rendőri munkája minősít, s egy nehéz megyében, Békésben már bebizonyította a főkapitányi pozícióra való rátermettségét. Az országos rendőrfőkapitány nem kezdőt, hanem kipróbált, megbízható munkatársat jelölt megyei főkapitánynak – mondta Balogh János, arra kérve a képviselőket, hogy mint az Országos Rendőr-főkapitányság is, adjanak meg minden támogatást az új rendőri vezetőnek, hogy Hajdú-Bihar lakossága nyugalomban, békében élhessen.

Az új főkapitány bemutatkozó beszédében kiemelte, hogy a vidéki Magyarország biztonsága a kormányzat legfontosabb céljai közé tartozik. Hajdú-Biharban csaknem száz kilométer schengeni határszakasz húzódik, vagyis „Magyarország és Európa szuverenitásáért vagyunk felelősek”. Gyurosovics József közlése szerint Debrecen főtere mellett, a vasútállomás térségében és a Fényes-udvari lakótelepen elindították az állandó gyalogos járőrszolgálatot. A hétvégéken – e hét végétől – a belvárosban és a Nagyerdőn kutyás járőrszolgálat indul, december 31-ig pedig megerősítik a körzeti megbízotti szolgálatot a megye településein.

A megyei közgyűlés tagjai az ülésen megköszönték az előző főkapitány, Fekete Csaba munkáját, aki az ülésen elköszönt a megyétől; a dandártábornok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójaként dolgozik tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik