Közélet

41 évet kaptak a szőlőhegyi gyilkosok

Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(210x140)(2).jpg (börtönrácsok, )

A zsibóti szőlőhegyen rendezett névnapi összejövetel horrorfilmmé változott: négy férfi összeverte, majd egy bárddal agyonütötte az egyik vendéget.

Az egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló férfiak még 2010 decemberében szerveztek összejövetelt a Szigetvárhoz közel eső zsibóti szőlőhegyen. Többek között egyikük édesapjának ismerőse, a későbbi sértett is a meghívottak között volt. A társaság italozott, majd amikor minden alkohol elfogyott, többen elmentek, hogy bevásároljanak.

Eközben a későbbi áldozat közeledni próbált Binder Attila és Orsós István élettársa felé, a nők azonban visszautasították, sőt, a visszaérkező párjuknak is elmondták a történteket. A felbőszült, részeg férfiak rátámadtak, és addig ütötték, rúgták, amíg elveszítette az eszméletét. Ezután visszamentek a házba, de amikor látták, hogy a férfi felkel, és el akar menni, Fridrik Tibor újra kiment, és megrúgta őt, majd Serényi Zsolt egy húsvágó bárddal kétszer a fejére sújtott. Az áldozat nem sokkal később belehalt a sérüléseibe, holttestét másnap találták meg.

A táblabíróság az első fokon eljáró Pécsi Törvényszékkel megegyezően, a vádlottakat társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. Serényi Zsoltot 12, Fridrik Tibort 11, Binder Attilát 10, Orsós Istvánt 8 év börtönnel sújtotta. Az első és a másodfokon eljáró bíróság egyaránt megállapította, hogy a támadók gátlás nélkül verték a sértettet, és bár előre láthatták, hogy tettük a férfi halálát okozhatja, mégis közönyösek maradtak iránta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik