Közélet

Ceglédi konfliktus: a rendőrök nem hibáztak

ceglédi konfliktus (ingyenes, )
ceglédi konfliktus (ingyenes, )

Törvényes, szakszerű és határozott volt a rendőri intézkedés a ceglédi konfliktus kezelésénél az Országos Rendőr-főkapitányság tényfeltáró vizsgálata szerint.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a Hatala József országos rendőrfőkapitány által augusztus 22-én elrendelt tényfeltáró vizsgálat eredménye szerint a rendőrség  „kimondottan jól kezelte a kialakult konfliktust”, ennek köszönhetően nem történt atrocitás, összetűzés.

Szólt arról is, hogy a vizsgálattól függetlenül a Cegléden elkövetett jogsértések megalapozott gyanúja miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a ceglédi rendőrkapitányság is nyomozást folytat. Cegléden augusztus 19-én este mintegy négyszázan gyűltek össze a város külterületének néhány utcájában, köztük a Szebb Jövőért  Polgárőr Egyesület tagjai, szimpatizánsai. Miután feszültté vált a helyzet helyi romák és nem romák között, a környék romák lakta házait mintegy hetven-nyolcvan rendőr zárta el az összegyűltektől.

A vizsgálat célja azt volt hivatott kideríteni, hogy a településen végrehajtott rendőri intézkedések közben történt-e szakmai mulasztás. A vizsgálat – melyre tíz napot ad a jogszabály – nem konkrét személy ellen irányult. Az ORFK szakemberei áttekintették az intézkedésekkel kapcsolatban készült rendőri jelentéseket, dokumentumokat, majd ezek elemzése után jelentést készítettek a főkapitánynak a megállapításokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik