Közélet

Emberrablókat fogtak Pest megyében

bilincs(210x140)(3).jpg ()
bilincs(210x140)(3).jpg ()

Emberrablás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy 42 éves diósdi férfit, aki két társával augusztus végén Csömörről erőszakkal magával vitt, megfenyegetett és bántalmazott egy embert. Áldozatukat százezer forint reményében engedték szabadon - olvasható a rendőrség honlapján.

A bántalmazott férfi munkalehetőség reményében találkozott augusztus 31-én Csömörön K. J.-vel. Beült a terepjárójába, majd alig hajtottak pár kilométert, amikor beszállt a kocsiba a 42 éves L. Zs. és az utast a hátsó ülésre kényszerítette. Kezeit a háta mögött összebilincselte és megverte. Nem sokkal később egy harmadik ember is beült az autóba, majd Budakeszire hajtottak.

Az eddigi adatok szerint L. Zs. útközben életveszélyesen fenyegette a férfit, kést szorítva az oldalához. Később budakeszi lakásában megkötözte a férfit, majd fajtalankodásra kényszerítette. Másnapra is folytatta a kínzást L. Zs, majd azt mondta, ha áldozata a megszabott határidőig fizet neki 100 ezer forintot, akkor elengedi. A megalázott és megfenyegetett férfi beleegyezett az alkuba. Ekkor támadója bekötötte a szemét, egy autó csomagtartójába tuszkolta, majd Pátyra vitte.

Mivel L. Zs.-nél fegyver lehetett, s azt is tudták róla, hogy korábban több évig a francia idegenlégióban szolgált, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársait kérte fel az elfogásra.

Az emberrablásban központi szerepet játszó férfi előzetes letartóztatásba került, két társa szabadlábon védekezhet – írja a police.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik