Közélet

Elrendelte Magyar Róbert kiadatását a spanyol bíróság

A Fekete Sereg pere (Fekete Sereg, Magyar Róbert, tárgyalás,)
A Fekete Sereg pere (Fekete Sereg, Magyar Róbert, tárgyalás,)

Elrendelte Magyar Róbert kiadatását Magyarországnak az ügyben eljáró elsőfokú spanyol bíróság - olvasható a rendőrség honlapjára péntek este feltett közleményben.

Az ORFK kommunikációs szolgálata által kiadott közlemény szerint a férfit a két ország közötti kiadatási eljárás alapján hozhatják Magyarországra.

Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján fogták el Marbella városában augusztus végén; a férfit azzal vádolták, hogy a “fekete sereg” nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

A Debreceni Ítélőtábla – az elsőfokú döntést helyben hagyva – márciusban tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte Magyar Róbertet.

Az úgynevezett fekete sereg a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza.

A “fekete sereg” házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, több társának büntetését pedig súlyosította március 13-i ítéletében a tábla. Volt, aki 18 évet kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik