Közélet

Így kapták el a Roma Gárda vezérét

Daflics ezredes (roma gárda, )
Daflics ezredes (roma gárda, )

A magát Daflics ezredesnek nevező férfi épp egy televíziós beszélgetés után ment hazafelé. Nem ért el odáig. Videó.

Egy asztalhoz ültette a Roma Gárda vezetőjét és a Jobbik egyik helyi képviselőjét a Pécs Tv. Így kezdődött az egész rejtői történet.


(Fotó: PécsMa)

Bagó Ferenc, alias Daflics ezredes és Gyimesi Gábor a Magyar, illetve a Roma Gárdáról, előítéletekről stb. beszélgettek a tévéstúdióban. A felvétel után egy helyi hírportál, a Pécs Ma fotósa szeretett volna néhány képet készíteni Daflicsról. A férfi felajánlotta, hogy menjenek el a házához – meg akarta ugyanis mutatni a horogkeresztet, amit ismeretlenek az épület falára festettek. A fotós kapott az alkalmon, beültette a kocsijába Daflicsot és elindultak.

A 46 éves„ezredes”, aki nem messze lakik a nemrég meggyilkolt Bándy Kata lakásától, útközben megjegyezte, milyen furcsa, hogy ennyi rendőr van a környéken. A Pécs Ma fotósa – tudtuk meg az újság főszerkesztőjétől – bólogatott, és hozzátette, szerinte a Zsolnay Negyedbe látogató finn nagykövet miatt lehet ez a nagy készültség.

Mikor lefékeztek Daflics háza előtt, egy ott parkoló sötét furgonból kommandósok ugrottak elő, kirángatták őket az autóból, és mindkettejüket leteperték a földre. A fotós elmondása szerint a kommandósok fegyvert szegeztek rájuk, és megbilincselve vitték be őket a rendőrségre. A Pécs Ma fotósát egy óra után engedték ki. A többszörösen büntetett előéletű Daflics azonban még bent van.

A rendőrség közleménye szerint Bagó Ferencen kívül öt másik embert is letartóztattak. A Pécs Ma munkatársa mellett például egy nőt is, akit Daflics házából hoztak ki, a többi három embert pedig egy másik autóból.

A Pécsi Rendőrkapitányság közli, „a nyomozók B. Ferencet gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a többi előállított személyt tanúként hallgatták meg, és szabadon engedték”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik