Közélet

Fánkot vitt áldozatának a keceli bandita

fánk (fánk, sütemény)
fánk (fánk, sütemény)

Egy cukrászdát akart kirabolni egy rózsaszín játékpisztollyal. Aztán megsajnálta a rémült tulajdonosnőt.

Egy átlagos testalkatú, kopasz férfi lépett be záráskor egy keceli cukrászdába, hogy a tulajdonosnőtől elkérje a lejárt újságokat. Miután megkapta a napilapokat, hangnemet váltott és a bevételt kezdte követelni – írja a police.hu.

Hogy nyomatékot adjon a kérésének, elővett egy rózsaszín markolatú, „lőfegyver utánzatú tárgyat”, ami nem várt hatást váltott ki. A tulajdonosnő ugyanis annyira megrémült, hogy sírva fakadt, amire a rabló nem volt felkészülve.

Ezt látva a bandita leengedte a fegyvert, és annyit mondott, hogy „Csak vicceltem, ez egy játékpisztoly!” Majd, hogy tovább nyugtassa a rémült nőt, a saját fejéhez emelte a rózsaszín „fegyvert”, majd sietve elhagyta az üzletet. Sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A cukrászda tulajdonosnője másnap reggelig gondolkodott, hogy tegyen-e feljelentést. Csütörtökre megszületett az elhatározás, de még a rendőrség előtt az üzletéhez ment, ahol a bejárati ajtóban egy újságpapíron fánkokat talált, mellé pedig egy tujalevelet tett valaki.

A sértett nő a feljelentés során pontos személyelírást adott a férfiról, leírva ruházatát, kiemelve arcvonásait. A rendőrök a településen felfigyeltek egy, a személyleírásnak megfelelő férfira, akit igazoltattak, majd a ruházatátvizsgálás során egy fekete színű, rózsaszín nyelű játékpisztolyt találtak nála. A férfi kezében pedig ugyanolyan fánk volt, mint amilyet a cukrászda ajtajában hagytak.

A 47 éves gyanúsított férfit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói a beszerzett adatok és bizonyítékok alapján rablási kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, melynek során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt, hogy ő tette az „ajándékokat” a cukrászda ajtajába. A gyanúsított férfi őrizetbe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik