Közélet

Megvertek egy taxist Budapesten

taxi (taxi, )
taxi (taxi, )

Súlyos sérüléseket szenvedett egy taxis, akit három férfi vert meg Budapesten, a VI. kerületi Podmaniczky utcában szerda hajnalban; a gyanúsítottakat elfogták - közölte a rendőrség a honlapján.

Az eddigi adatok szerint egy taxi vezetőjét szóváltás után három elkövető bántalmazta, a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, a tettesek elmenekültek a helyszínről – olvasható a police.hu oldalon.

A járőrök a személyleírások alapján azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását, és a Jókai utcában megtalálták őket. A támadók a helyszínen elismerték tettüket.

Az előállított három férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Taxisok elleni támadások Budapesten 2002 óta

2002. január 25. – A X. kerületi Gergely utcában két tizenéves fiatalember zsinórral fojtogatni kezdett egy taxis nőt. A sofőr kiszabadult, majd CB-rádióján értesítette munkatársait, akik rövid időn belül elfogták a tetteseket.

2003. április 28. – A Wesselényi utca és az Akácfa utca sarkán két férfi éjszaka leintett egy taxit, majd szóváltás után egyikük többször megszúrta a sofőrt, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrség röviddel a támadás után elfogta a gyanúsítottat.

2005. augusztus 10. – A XIII. kerületi Pozsonyi út és a Balzac utca sarkán két férfi késsel megfenyegetett, majd a bevétel – mintegy 110 ezer forint – átadására kényszerített egy fuvarozót. Sérülés nem történt.

2006. április 21. – A II. kerületi Völgy utcában több késszúrással halálosan megsebesítettek egy 57 éves taxisofőrt.

2006. május 30. – A Szabadság-hegyen egy taxistól pénzt követelt az utas, majd dulakodás közben megszúrta. A sofőr ennek ellenére elkergette a támadót.

2007. január 14. – A Kerepesi úton kiraboltak egy 50 éves taxisnőt. Elektromos sokkolóval megbénították, és elvették több tízezer forintját.

2007. május 12. – A józsefvárosi piacnál megkéseltek egy taxist, aki a fuvar áráról alkudozott két emberrel. A gyanúsítottakat a támadás után pár órával elfogták.

2010. március 18. – A IX. kerületben taxisra támadt az utasa. A sofőrt súlyos szúrt sérüléssel szállították kórházba. A támadót a taxisok segítségével elfogták.

2011. január 8. – A Keleti pályaudvarnál két utas fizetés nélkül szállt ki a taxiból. A sofőr a harmadik utastól kérte a pénzt, de az nem akart fizetni, ezért a taxis segítséget kért a parkoló kollégájától, akit az egyik utas dulakodás közben megszúrt.

2011. május 3. – A VIII. kerületben két fiatal férfi bántalmazott egy taxist, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A tetteseket másnap elfogták.

2012. május 27. – Három ismeretlen megvert egy taxisofőrt a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik