Közélet

Autópálya-pihenőnél felejtette kislányát

autópálya (autópálya, sztráda, )
autópálya (autópálya, sztráda, )

Több mint kétszáz kilométert hajtott az osztrák nő, mire észrevette, hogy a szeme fénye nincs a kocsiban. Minek az ilyennek gyerek?

A budaörsi autópálya-pihenőnél hagyta 11 éves gyermekét egy osztrák nő. Mindez még a múlt héten történt, de csak most számoltak be róla. Az osztrák rendőrség nemzetközi ügyeletére pénteken kora hajnalban futott be egy magyar férfi telefonos bejelentése arról, hogy egy magányos kislányra bukkant. A gyerek ezután elmondta a rendőröknek a nevét és lakcímét, az édesanyja mobilszámát azonban nem tudta megadni.

Az anya időközben hazaért Bécsbe, és kétségbeesetten tett bejelentést a gyerek eltűnéséről. Mint kiderült, az anya és a lánya nyaralásról tartott hazafelé, amikor hajnali egy óra körül megálltak az autópálya-pihenőnél. A nő a mellékhelységben volt, amikor egy kocsiajtót hallott becsapódni, és azt hitte, hogy a kislány már visszaszállt az autóba, ezért beült és elhajtott. Csak Bécsben vette észre, hogy a gyerek nincs a kocsiban.

Néhány órával később a szülők a budaörsi rendőrségen épségben magához ölelhették a kislányt. Az ügyészség már vizsgálja, hogy elmarasztalható-e az anya a történtekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik