Közélet

Újabb vádemelés a volt szocialista polgármester ellen

Verók istván (verók istván, )
Verók istván (verók istván, )

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Lezárult az iratismertetés a hűtlen kezeléssel gyanúsított Verók István, Terézváros volt MSZP-s polgármestere és húsz társa további ingatlanügyében a BRFK-n, és napokon belül megküldik a Fővárosi Főügyészségnek a vádemelési javaslatot – értesült a Magyar Nemzet. Verókék három Andrássy úti palotát és kéthektárnyi tetőteret értékesítettek, a gyanú szerint a kár meghaladja a kétmilliárd forintot.

A volt szocialista polgármestert, valamint Terézváros több korábbi képviselőjét, köztük Fürst György MSZP-s és Rabin László SZDSZ-es alpolgármestert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya 88 kötetből, csaknem 9000 oldalból álló nyomozati iratban foglalta össze a büntetőeljárás bizonyítékait.

E szerint a gyanúsítottak 2002 és 2006 között összesen 2,3 milliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak az Andrássy út 3. szám alatti épület és csaknem kéthektárnyi tetőtér eladásával, illetve az Andrássy út 8., 52. szám alatti paloták elcserélésével .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik