Közélet

Fegyház vár a lányával fajtalankodó exgárdistára

A férfinak az elsőfokú ítélet szerint tíz évet és kilenc hónapot kell rács mögött töltenie. Felesége sem úszta meg büntetlenül.

A család nyolc éve, Erdélyből költözött Magyarországra. A szexuális erőszak két évvel később kezdődött, amikor a lány 14 éves volt. A férfi vágyait öt éven át élte így ki, amihez a gyermek anyja asszisztált.  Az apa az erőszakról videofelvételeket is készített. Kiderült az is, a lányon szülei abortuszt is végrehajtottak, miután saját apja teherbe ejtette.

Az ügy tárgyalása 2010 novemberében kezdődött, csütörtökön pedig megszületett az elsőfokú döntés. A Dabasi Városi Bíróság a férfit tíz év kilenc hónap fegyházra ítélte folytatólagosan elkövetett erőszakos közülés, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés, valamint társtettesként aljas indokból elkövetett testi sértés miatt. Feleségét – az ügy másodrendű vádlottját – bűnsegédként folytatólagosan elkövetett erőszakos közülés, valamint társtettesként aljas indokból elkövetett testi sértés miatt mondta ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős.

Korábban a sajtó külön kiemelte, hogy a családon belüli erőszakot a Magyar Gárda volt tagja követte el. Lánya példaként említette, hogy apja házi készítésű lángszóróval készült a melegfelvonulásra. Az Új Magyar Gárda korábban az atv.hu-t közleményben tájékoztatta arról, hogy a pár már nem tagja a csoportnak. Az internetes lap megkereste N. Levente egykori felettesét, aki azt mondta, a férfit már letartóztatása előtt kizárták, mert a gárdánál erősebb vonalat képviselt. A lap más forrásai szerint a férfi radikálisabb nézetei miatt maga szakított a mozgalommal, felesége pedig a mai napig nem lépett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik