Közélet

Két helyen is lezárták az M5-öst

felborult-kamion (kamionbaleset, )
felborult-kamion (kamionbaleset, )

Kisteleknél egy felborult kamion miatt terelik arégi 5-ös útra a Szeged irányába tartókat, Ócsánál pedig egy ütközés miatt vált használhatatlanná a pálya.

Baleset miatt útzárat rendeltek el az M5-ös autópálya Szeged felé tartó pályáján a 31-es kilométernél Ócsa térségében hétfő este – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint egy furgon és egy személyautó ütközött össze, a ráfutásos balesetben ketten súlyos megsérültek.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, ezért rendelték el a pályazárat, de korlátozásokra a helikopter felszállása után, a műszaki mentés idején is számítani kell. Terelni a rendőrség nem tud, ezért arra kérik az autósokat, hogy az autópálya helyett az 5-ös utat használják.

Egy másik baleset miatt Kisteleknél is le kellett zárni az M5-öst, egy felborult kamion miatt. A műszaki mentés idejére a sztráda Budapest felé tartó oldalán is lezártak egy sávot, a Szeged irányába tartókat pedig Kisteleknél leterelik a régi 5-ös útra – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, a defekt következtében felborult, faárut szállító román kamiont sikerült visszaállítani a kerekeire, és a rakományból is 7,5 tonnát visszapakoltak a járműre. A műszaki mentést végző szakemberek azon dolgoznak, hogy Szeged felé is egy sávon mihamarabb megindulhasson a forgalom – tette hozzá a százados.

A baleset a 144-es kilométer közelében történt, az országhatár felől érkező teherautó defektet kapott, megcsúszott és átszakította a szalagkorlátot. A jármű a Szeged felé tartó pályatesten oldalára fordult, és a rakomány leborult róla.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik