Közélet

Horror az M3-ason: Vakációzni sietett a milliomosnő?

Állítólag a barátnőivel lett volna találkozója Cannesban, s épp a reptérre tartott Eva Rezesova, amikor a négy halálos áldozatot követelő karambol történt az M3-ason - írja szlovák sajtóértesülésekre hivatkozva a Bors. Az ittasan balesetet okozó asszony jó eséllyel Magyarországon fogja majd letölteni a büntetését.

Egyre rosszabb lelekiállapotban van az M3-as autópályán halálos balesetet okozó Eva Rezesova – írja a Bors. A lapnak az ismert szlovák milliomosnő ügyvédje azt mondta, az asszony továbbra sem tudta pontosan felidézni a baleset előtti eseményeket, időre van még szüksége ahhoz, hogy rendezze a gondolatait, és érdemi vallomást tudjon tenni.

Dr. Tóth M. Gábor a bulvárlapnak azt is elmondta: megfellebbezték az előzetes letartóztatásról szóló határozatot, várhatóan jövő héten születik döntés az ügyben. A jogász szerint pillanatnyilag semmi sem utal arra, hogy ne Magyarországon folytatnák le az eljárást. Hasonlóan nyilatkozott a Parameter című szlovák lap tudósítása szerint egy pozsonyi egyetem jogi szakértője is. Lucia Mokrá azt mondta, a magyarországi törvény lehetővé teszi Eva Rezesova kiadatását, ám a bíróság valószínűleg tekintettel lesz az elhunytak hozzátartozóira, és a 35 éves nő feltehetően az esetleges börtönbüntetését is Magyarországon fogja letölteni. Egy uniós szabály értelmében viszont a magyar bíróságnak lehetősége van arra, hogy kötelezze a szlovákokat, vegyék át az elítéltet, s akkor büntetését már hazájában töltheti le az asszony.

Vége a fényűzésnek

A Blikk közben részletesen beszámol a nő fogvatartásának körülményeiről. A lap úgy tudja, a Mečiar-kormány egykori közlekedési miniszterének lánya egy magyar nővel osztozik egy néhány négyzetméteres cellán a Nagy Ignác utcai börtönben. A fényűzéshez szokott Rezes-lány most kénytelen megbarátkozni a fegyintézet puritán körülményeivel. Látogatót havonta egyszer fogadhat és maximum havi 15 ezer forint értékben vásárolhat a börtönkantinban. Telefonkártyájára tölthet fel családja pénzt, de hetente maximum háromszor 10 percet beszélhetnek.

Emellett naponta sétálhat egy órát az udvaron, hetente kétszer zuhanyozhat, és a cellában lévő lavórban minden nap megmosdhat. Van egy kisméretű televíziójuk is a raboknak, de szlovák adó nem fogható rajta. A nő egyébként sok mindent megért magyarul, de kihallgatásához tolmácsra is szükség volt – írja a lap.

Mint arról beszámoltunk, Eva Rezesova kedden hajnalban az M3-ason rohant bele terepjárójával az előtte haladó Fiat Puntóba, melynek négy utasából három a helyszínen halálra égett. A kocsi negyedik utasa két nappal később, a kórházban halt bele sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik