Közélet

Vérfürdő a Józsefvárosi piacon – négy sérült

verekedés a józsefvárosi piacon (ingyenes, )
verekedés a józsefvárosi piacon (ingyenes, )

Úgy tudni, két tucat arab támadt rá néhány vietnamira. Négyen kórházba kerültek.

A Hír24 információi szerint a felfegyverkezett arabok a hármas kapun mentek be a Józsefvárosi piacra, egy vietnami kereskedővel volt elintéznivalójuk. A külföldit ruhaboltjában lepték meg, az elsődleges információk szerint kardokkal és késekkel támadtak rá, illetve a segítségére sietőkre. A boltban minden csupa vér, két nő és két férfi sérült meg, az utóbbiak súlyosan. A támadók ugyanazon a kapun távoztak, amelyik bementek, a Kőbányai út másik oldalán álló áruházak között tűntek el.


Fotók: MTI / Mihádák Zoltán

A Hír24 úgy tudja, a sérültek között egy arab és egy vietnami férfi, illetve két vietnami nő van. A bűncselekmény helyszínét a rendőrök kordonnal vették körbe, tanúkat keresnek, és a biztonsági kamerák felvételeit gyűjtik be. A környékre körülbelül 20 rendőr- és négy mentőautó érkezett. A piac többi része zavartalanul működik tovább. A vérfürdő hátterében egy elszámolási vita áll.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a sérülteket a Péterfy Sándor Utcai Kórházba vitték.

Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta, hogy háromnegyed 11-kor érkezett a bejelentés, miszerint a Józsefvárosi piacon, több mint egy tucat külföldi között tömegverekedés alakult ki, amely késelésig fajult. A verekedők viperákat és gázspray-t is használtak, a rendőrség szerint öten sérültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik