Közélet

Elkapták az emberrablókat – 7 milliót követeltek

emberrablas(960x640).jpg (emberrablás, )
emberrablas(960x640).jpg (emberrablás, )

A bűncselekmény még júniusban történt, a bűnözőket kedden kapták el a TEK-esek.

Az elrabolt férfi testvére februárban hétmillió forintot vett ki egy cég számlájáról úgy, hogy arról a vállalkozás többi tulajdonosa nem tudott. A társak minden bizonnyal megelégelték, hogy a pénz fél év után sem került elő, így a testvéren keresztül próbálták megtalálni. A férfit június hatodikán kapták el Nagykovácsiban: autójukba tuszkolták, majd megverték, annyit követeltek tőle, hogy árulja el, testvére hol van. A túszul ejtett férfi nem tudott vagy nem akart segíteni, így az emberrablók felhívták adósukat. Azt mondták neki, hogy rokonát csak hétmillió forint ellenében engedik szabadon, de ez sem vezetett eredményre.

Az emberrablók még egy kísérletet tettek, azt gondolták a keresett férfi Kecskeméten bujkál. Miután a megyeszékhelyen sem találták, az összevert, súlyosan sérült túszukat elengedték.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztálya emberrablás miatt indított eljárást a 39 éves Gy. Imre, és két 31 éves, nagykovácsi társa ellen. Előbbit már korábban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, utóbbiakat kedden kapták el a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett egyenruhásai. A rendőrök megtalálták azt az autót is, melyben fogva tartották áldozatukat, benne a maszkkal, késekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik