Közélet

Bosszúra készül Bándy Kata hóhéra

A Bors szerint a fővajda ellen esküdött bosszút P. László.

A lap a gyanúsítotthoz közeli forrásoktól úgy értesült: a pécsi rendőrségi pszichológuslány brutális megölését beismerő férfi első számú ellensége a roma fővajda lett, aki úgy foglalt állást: ha a magyar törvények elismernék a cigányok hagyományos, íratlan törvénykönyvét, az úgynevezett romani krist, akkor talán nem történt volna meg a tragédia.

Kállai Csaba – akinek fővajdai szerepét számos cigány civilszervezeti vezető kétségbe vonja – a Hír24-nek mondta azt, hogy a cigány szabályok szerint nemcsak az elkövetőt, hanem a családját is meg kellene büntetni, mert ilyen gyereket nevelt. A Bors úgy tudja, P. László bosszút forral Kállai ellen.

A gyilkossággal gyanúsított férfi azt hiszi, 15 évvel megússza tettét. Jelenleg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyszemélyes cellájában ül. Előzetes letartóztatását a napokban hosszabbította meg három hónappal a bíróság. Még egy hónapig lesz a fogdában, utána megkezdi korábbi jogerős börtönbüntetésének letöltését valamelyik börtönben – mondta a Borsnak Sólymos Sára kirendelt védő.

Nemsokára az is kiderül, beszámítható-e. Ezen a héten készülhetnek el azok az elmeorvosi szakvélemények, melyeket P. László elfogása után készítettek. A szakemberek a férfi beszámíthatósága mellett vizsgálják azt is, hogy a gyilkosság napján fogyasztott kábítószer és alkohol milyen mértékben befolyásolta ítélőképességét. P. László a gyilkosság napján dizánjerdrogokat használt, és megivott két liter bort.

A fővajda korábban lapunknak azt is mondta, hogy az egész cigányság elhatárolódik P. Lászlótól. Kállai Csaba bízik a magyar igazságszolgáltatásban, reméli, hogy a bíróság emlékezetesen súlyos ítéletet fog hozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik