Közélet

A visszatérésre készül a kulcsi családirtó

A Blikk szerint a négy családtagját megölő H. Csanád nem véletlenül kezdett pénzt gyűjteni.

A férfi előzetes letartóztatását a közelmúltban megszüntették, mivel beszámíthatatlannak mondták ki a szakértők, s az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva. Amennyiben idővel gyógyultnak nyilvánítják, akár szabadulhat is. A Blikk úgy tudja, H. Csanád azért kérvényezte a neki járó szociális járadékot – ami esetében körülbelül 50-60 ezer forint havonta -, mert tervei szerint belátható időn belül kijut a rácsok mögül, és az újrakezdéshez kell a pénz. .

A családirtó a neki járó havi „apanázsból” egy év alatt körülbelül 600-700 ezer forintot gyűjthet össze. Ráadásul a nevén több ingatlan is van, hisz a rokonok halála miatt örökölt is. Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint nem kizárt, hogy a négy családtagját két nap alatt módszeresen kiirtó férfi konkrét terveket sző a későbbi életére, hiszen a borderline szindróma legfőbb jellemzője, hogy a betegnek nincs betegségtudata. Az elmegyógyintézetben a férfit kezelik, így biztos, hogy vannak tiszta pillanatai is, ezért képes arra, hogy tervezgesse az életét – mondta a Blikknek a szakember.

Nehéz újrakezdeni

Mint korábban megírtuk, a kulcsi mészáros az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből néhány év múlva akár ki is szabadulhat, noha gyógyult soha nem lesz, csak tünetmentes. Dr. Laczkó János ezredes, az intézet főigazgató-helyettese azt mondta, száz százalékig nem zárható ki a bűnismétlés, de az – a statisztika szerint – lényegesen alacsonyabb a kényszergyógykezelteknél, mint a börtönre ítélteknél.

Végh József szerint a kulcsi mészárosnak – csakúgy, mint valamennyi többszörös gyilkosnak – borzasztó nehéz lesz visszatérnie a társadalomba. Feltehetően nem megy vissza korábbi lakhelyére, hanem máshova költözik, vagy valamelyik utógondozó intézménybe kerül.A kulcsi gyilkos esetében sem zárható ki, hogy később, szabadulása után, nem követ el majd újabb bűncselekményt, például életben maradt családtagjai vagy idegen személyek ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik