Közélet

A motoroskapcsolatok révén jutottak B. László nyomára

Seres-Zoltan-gyilkosa (Seres Zoltan gyilkosa)
Seres-Zoltan-gyilkosa (Seres Zoltan gyilkosa)

A Heti Válasz Online értesülése szerint a rendőrség a motoroskapcsolatok révén jutott B. László nyomára. A Terrorelhárítási Központ (TEK) által hétfőn elfogott férfit azzal gyanúsítják, hogy közreműködött Seres Zoltán 1999. április 12-én Tahitótfaluban elkövetett meggyilkolásában.

 

A hetivalasz.hu szerdán azt írta: úgy tudja, a hétfőn egy budapesti étteremben elfogott B. László közeli barátja volt a 2002 januárjában a családjával együtt nyomtalanul eltűnt Radics Attila tárnoki vállalkozónak, ugyanahhoz a motorkerékpáros társasághoz tartoztak. Akkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoportot hoztak létre, így próbáltak a háromtagú tárnoki család nyomára jutni, máig eredménytelenül.

 

Kitértek arra, hogy sajtóértesülések szerint a helyszínelő rendőrök vért és töltényhüvelyeket is találtak a használtautó-kereskedéssel és biztonsági cég üzemeltetésével foglalkozó Radics tárnoki házában. Szülei és testvére eltűnéséről az iskolából hazaérkező másik gyermek, a 14 éves nagylány értesítette a rendőröket. Feltételezhető volt, hogy nem rablógyilkosság, hanem emberrablás történt, de az elkövetők nem jelentkeztek, váltságdíjat nem követeltek. Több tanúvallomás utalt arra, hogy a család eltűnése után többen látni vélték Radics Attilát Budapesten, illetve Pécsen.

A Heti Válasz online úgy tudja, hogy az elmúlt hónapokban a P. Tamás és a V. László ellen indított nyomozás során őrizetbe vett személyek vallomásai alapján tudta a rendőrség azonosítani és a Thököly út egyik éttermének kerthelyiségében elfogni B. Lászlót.

Sajtóhírek szerint a hatóságok azzal gyanúsítják B. Lászlót, hogy ő vezette azt a motorkerékpárt, amelyről lelőtték Seres Zoltánt. Sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy a gyilkosság idején a férfi mellett ült a motoron az azóta eltűnt Radics Attila. A 45 éves Serest 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfaluban. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorral két férfi az autója mellé hajtott, majd egyikük tüzet nyitott a gépkocsi utasaira. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden tudatta, hogy a TEK hétfőn elfogott egy magyar állampolgárt, akit előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsítanak az egykori vállalkozó és egy olasz állampolgár meggyilkolásával összefüggésben. Az NNI kezdeményezte B. László előzetes letartóztatását. Az MTI értesülései szerint a kényszerintézkedésről csütörtökön dönt majd az illetékes bíróság.

A TEK július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike P. Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) július közepén nem jogerősen, harminc napra rendelte el P. Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB. P. Tamást már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem Seres Zoltán és a vele utazó olasz férfi megölésének az ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják.

Az NNI tájékoztatása szerint B. László elfogását követően P. Tamás budapesti lakossal szemben a folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatás során a tahitótfalui gyilkossággal összefüggésben felbujtóként, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúját közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik