Közélet

Ellenfelei szétszedik V. László birodalmát

vizoviczki(960x640)(1).jpg (vizoviczki)
vizoviczki(960x640)(1).jpg (vizoviczki)

Elkezdődött V. László birodalmának széthullása. A Blikk információi szerint az éjszakai élet újraszerveződik, több vállalkozó jelezte V. László helytartóinak: megvennének egy-két diszkót.

A hírek szerint ősztől néhány klub bezárja kapuját. A lap úgy tudja, a rendőrség értesült a fenti hírekről, és vizsgálják ezeket, mert az sem kizárt, hogy az adásvétel csak papíron jön majd létre. Ha más nevére kerülnének a nagy forgalmú klubok, akkor egy esetleges vagyonelkobzás során az éjszaka ura nem veszítené el birodalmát.

Úgy tudjuk, hogy két informátor, akiknek érdekeltsége van a budapesti éjszakai életben, folyamatosan hasznos információkkal látja el a hatóságokat a háttérben zajló alkukról.

„Az eddig megtorlástól tartó sértettek egymás után jelentkeznek a hatóságoknál. Van köztük, aki alkalmazottja volt az egyik gyanúsítottnak, ő egy súlyos testi sértés után veszítette el a munkahelyét, de akadnak olyan vállalkozók is, akiket kényszerítettek jól menő üzletük eladására” – nyilatkozta a Blikknek egy rendészeti vonalon mozgó informátor, s hozzátette: a tucatnyi sértett csak töredéke lehet azoknak, akik az elmúlt évtizedben valamilyen módon konfliktusba kerültek az éjszaka urával.

Az ügy rendőrségi szála is tovább bonyolódik, hiszen a tanúvallomásokból kiderült, sokan tudtak V. László és a rendőri vezetők kapcsolatáról, de senkinek nem jelentették azt. Mivel ellenük nem szólnak konkrét bizonyítékok, az országos rendőrfőkapitány az elkövetkezendő fél évben folyamatosan cserélni fogja az állományt, így tisztítva meg a korrupciótól a rendőrséget.

V. Lászlót és négy főrendőrt, Kalmár Tamást, Hopka Lajost, Gulyás Imrét és K. Attilát fogták el és gyanúsították meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében – kvázi fizetésért – együttműködtek. A gyanú szerint a rendőrök több százezres, illetve milliós havi apanázst kaptak éveken át azért, hogy az éjszaka császárának szórakozóhelyeit megvédjék, a konkurenciát pedig zaklassák. Azóta a korrupciós ügy szervezett bűncselekménnyé avanzsált, igaz, ezt eddig csak a bűnszervezet fejével, vagyis V. Lászlóval közölték. Az éjszaka császáraként ismert férfi tagadja az őt ért vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik