Közélet

Elkapták Seres Zoltán gyilkosát

Seres-Zoltan-gyilkosa (Seres Zoltan gyilkosa)
Seres-Zoltan-gyilkosa (Seres Zoltan gyilkosa)

Portik Tamást hétfőn gyanúsították meg azzal, hogy megbízást adott Seres Zoltán megölésére. Minden bizonnyal azután, hogy a bérgyilkost elfogták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ hétfőn fogott el egy magyar férfit Budapesten. Az ügy előzménye, hogy 1999. április 12-én Tahitótfaluban, a Táncsics utcában több lövést adtak le Seres Zoltán Bentley típusú autójára. Tizenhárom évvel a gyilkosság után most egy söröző teraszán fogták el a gyanúsítottat, akinek előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt kell majd felelnie. Az NNI indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

A július közepén letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint Jozef Rohác ellen immár azonos ügyiratszám alatt folyik az eljárás. Portik és társai számláján eddig az Aranykéz utcai robbantás, illetve Prisztás József meggyilkolása szerepelt, most már Seres Zoltán megölése is.

A 45 éves Seres Zoltán és üzleti partnere, a 40 éves Sforna Nazzareno kivégzésük előtt Kecskeméten jártak egy üzleti megbeszélésen. Miután végeztek, a főváros felé vették az irányt: az elől hajtó Bentleyben Seres vezetett, az olasz az anyósülésen, a tolmács hátul ült. A külföldi kocsiját ismerősei vezették. Közben Seresék úgy döntöttek, tesznek egy kis kitérőt kedvenc lovardájához.

Amikor Tahitótfaluba, a Táncsics utcába értek, egy gépkarabélyból tüzet nyitottak a vállalkozóra, majd nem sokkal később olasz ismerősére is. A bérgyilkos egy motorkerékpár nyergében állva tüzelt. Nem tudni, hogy Nazzareno megölése szerepelt-e az eredeti tervben, vagy csak azért kellett meghalnia, mert a gyilkos nem ismerte Serest, így biztosra ment. Seres testébe körülbelül 20 lövedék csapódott, azonnal meghalt. A külföldi tüdő- és fejsérülésekkel került kórházba, de nem sokkal később ő is meghalt. A kocsi hátsó ülésén megbújó tolmács karcolás nélkül úszta meg a mészárlást.

Az elfogásról készített felvételt itt nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik