Közélet

Ezer forintért adták a kenyeret

bilincs (bilincsben, )
bilincs (bilincsben, )

Az uzsorások boltja évek óta jól működött. Nem csoda, hiszen egy 30 ezer forintos bevásárlás 85 ezerbe került az adósoknak.

A 32 éves férfi és 49 éves anyja 2009-ben kezdték üzletükben hitelre adni az élelmiszereket. Cserébe az árukat iszonyú drágán számították fel, ráadásul a hónap végén még 10 százalék kamatot is kértek. Egyik kuncsaftjuk például az elmúlt három évben minden 30 ezer forintos bevásárlásnál 85 ezer forintot fizetett. Az uzsorás férfi ráadásul több adóst, köztük egy várandós asszonyt is többször megfenyegetett, mert nem tudtak időben fizetni.

A „vállalkozókat” augusztus 9-én fogták el, a nagykátai bíróság másnap előzetes letartóztatásba helyezte őket. A boltban és lakásukban több olyan füzetet foglaltak le a nyomozók, melyekben különböző nevek és összegek szerepeltek, de több tartozáselismerő-nyilatkozat is előkerült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen elkövetett uzsora- és számos más bűncselekménnyel gyanúsította meg a pándi férfit és anyját, akik sok nehéz anyagi helyzetben élő ember életét keserítették meg.

Az elfogásról a rendőrség felvételt készített, melyet itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik