Közélet

Razzia Ozorán – felfüggesztették a sárbogárdi rendőrkapitányt

drogdiler(210x140)(1).jpg (drogdíler, kábítószer, )
drogdiler(210x140)(1).jpg (drogdíler, kábítószer, )

A fesztiválon külön „drogutca" működött, a lakókocsikra azt is kiírták, milyen kábítószert lehet ott kapni.

A Fejér megyei Ozorán tartott elektronikus zenei fesztiválon csütörtökön jelentek meg a fegyveresek. Legalább száz géppisztolyos kommandós érkezett kutyákkal. „Voltak, akik megijedtek, de a fesztivál megy tovább” – mondta egy szervező az Origónak. A rendőrök szokásos ellenőrzést tartottak, szúrópróbaszerűen vizsgálták az embereket, és többségük kora estére már el is hagyta a fesztivál területét. A Hír24-nek egy fesztiválozó megerősítette, hogy rendőrök jelentek meg, de elmondása szerint nem „zaklatták” a bulizókat, és a fesztivál sem állt meg.

Az mno.hu arról számolt be, hogy a Hír TV munkatársa tett bejelentést a rendőrségen még szerdán, miután a televízió riporterét többféle droggal is megkínálták.

A történtek kapcsán pénteken tartott sajtótájékoztatót az Országos Rendőr-főkapitányság, ahol Garamvölgyi László bejelentette: Hatala József a razzia után visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rajtaütésen csaknem 450 hatósági ember vett részt, összesen négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A szóvivő beszámolt arról is, hogy a fesztiválon egy külön „drogutca” volt, ahol a lakókocsikon feltüntették, milyen kábítószereket lehet ott kapni. Az esemény főképp a külföldieket vonzza, a négy őrizetbe vett ember egyike sem magyar állampolgár.

A fesztivál egyébként vasárnapig tart, a rendőrség vizsgálja, hogy idő előtt bezárhatják-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik