Közélet

Ok nélkül lövöldözött a tagyoni rendőr

pisztoly (pisztoly, lövés, )
pisztoly (pisztoly, lövés, )

Az egyenruhás és polgárőr társa kilométereken át üldözte a fiatalokat, majd egyikük tüzet nyitott.

A naplo-online.hu szerdán arról számolt be, hogy kedd hajnalban egy Zánkáról induló autót egy civil kocsival követni kezdett egy ottani polgárőr és egy szolgálaton kívüli rendőr. Az autóban két nő utazott, akik Nagyvázsony felé menekültek az egyenruhás elől. Egy tagyoni ház udvarában érték utol őket, ahol két lövés dördült. Mindkét találat a kocsit érte, senki sem sérült meg.

Az ügyben emberölés kísérlete miatt indult nyomozás. A Veszprémi Nyomozó Ügyészség szerdai tájékoztatása szerint az autót lakossági bejelentés alapján kereste a körzeti megbízott az említett településen, amelyet meg is talált. Gulyás Ildikó elmondta, rendőri intézkedés közben a körzeti megbízott használta a fegyverét, az eljárást a fegyverhasználat „körülményeire és módjára tekintettel” rendelték el. Azt azonban a szóvivő cáfolta, hogy az érintettek egészen Zánkától követték volna a kocsit.

A Blikk szerint a körzeti megbízott ok nélkül lőtt, ahogy a lap fogalmaz, K. Krisztián elit kommandósnak hihette magát.

A lányok valószínűleg egérutat akartak nyerni, de amikor látták, hogy zsákutcába jutottak, áthajtottak a fakerítésen az udvarra. Ekkor a rendőr belelőtt a lányok autójának hátsó szélvédőjébe és egyik sárhányójába. A lányok, miután sikerült megfordulniuk, tovább akartak menekülni, ezért nekihajtottak a rendőr sötétkék színű Fordjának. “A párom a harmadik lövés után jött ki a házból, és azonnal felismerte a rendőrt és társát, akik csak annyit mondtak, urai a helyzetnek” – mesélte a tagyoni utcában lakó Gyarmati Szigeti Viola a Blikknek.

A szabadnapos rendőr és polgárőr társa a zánkaiak szerint a Rákóczi úti mini ABC előtt látta meg kedd éjjel a két fiatalt, akik állítólag „gyanúsan viselkedtek”. A polgárőr azonban másként emlékszik. Nem láttuk a lányokat ott, nekünk csak szóltak, hogy eredjünk utánuk – mondta szűkszavúan S. Kornél, aki azt nem árulta el, hogy kinek az utasítására üldözték a két lányt, ahogy azt sem, miért lőttek rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik