Közélet

Korrupt beosztottjai miatt kellett távoznia az NNI-vezérnek?

Egyes források szerint Csiznernek azért kellett mennie, mert nem vette észre, hogy alárendeltjei bűnös kapcsolatot ápolnak a „másik oldallal”.

A Belügyminisztérium szerdán közleményben tudatta, hogy Pintér Sándor visszavonta Csizner Zoltán vezetői megbízását, a helyét pedig Bucsek Gábor ezredes veszi át. Azt nem közölték, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának miért kell mennie, csak annyit írtak, hogy „a személyzeti intézkedésre a rendőrség átszervezésének keretében került sor”.

Csizner menesztésének és Bucsek kinevezésének semmi köze a rendőrségi korrupciós botrányhoz – írja a Népszabadság belügyi forrásokra hivatkozva. Informátoruk ugyanakkor azt mondta, azért kellett mennie, mert nem vette észre, hogy fontos beosztást betöltő alárendeltjei bűnös kapcsolatot tartanak fenn „a másik oldallal”.

Mivel ő maga nem követett el bűncselekményt, rendelkezési állományba kerül és főkapitányi biztosként a bűnügyi ellátó igazgatóság létrehozásával kapcsolatos feladatokat koordinálja majd.

Bucsek Gábor igazgatói kinevezése mellett megmarad annak a különleges nyomozócsoport vezetőjének is, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), az NNI és több megyei rendőr-főkapitányság nyomozóiból állítottak fel a ’90-es években történt robbantások, leszámolások tetteseinek elfogására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik