Közélet

Géppisztolyos kommandósok csaptak le Ozorára

keszenleti-rendorseg(960x640)(1).jpg (készenléti rendőrség)
keszenleti-rendorseg(960x640)(1).jpg (készenléti rendőrség)

Rendőrök tartottak razziát az Fejér megyei Ozorán, egy elektronikus zenei fesztiválon. Az Origo értesülése szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai jelentek meg. A fesztivál mindenestre megy tovább.

A hírportál ott szórakozó emberektől úgy értesült, hogy legalább száz géppisztolyos kommandós jelent meg a rendezvényen kutyákkal. “Voltak, akik megijedtek, de a fesztivál megy tovább” – mondta egy szervező az Origónak. A rendőrök szokásos ellenőrzést tartottak, szúrópróbaszerűen vizsgálták az embereket, és többségük kora estére már el is hagyta a fesztivált területét.

A Hír24-nek egy fesztiválozó megerősítette, hogy rendőrök jelent meg, de elmondása szerint nem „zaklatták” a bulizókat, és a fesztivál sem állt meg. Ezt megerősítette a telefonba beszűrődő hangos zene is. Hasonlóan fogalmazott a fesztivál Facebook-oldalán egy kommentelő, aki azt írta: „úgy hallottam, hogy a fesztiválozókat nem bántják, csak drogot keresnek”.

A hatóságok nem nyilatkoztak a razziával kapcsolatban az Origónak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nem kívánta kommentálni az értesülést, és a Belügyminisztériumhoz irányították a lap munkatársait. A tárcát azonban nem sikerült elérniük, ahogy az NNI-t sem. Az mindenesetre biztos, hogy a Terrorelhárítási Központ nem vett részt az akcióban – mondta a TEK szóvivője az Origónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik