Közélet

„Egy kopasz férfi kiszállt és rám vetette magát”

Terrorelhárítási Központ (Terrorelhárítási Központ, TEK)
Terrorelhárítási Központ (Terrorelhárítási Központ, TEK)

A Fehér Házat fenyegető e-mail érkezett Jánoshidáról. A gyanúsítottra lecsapott a TEK. Beszél az álterrorista, videón az elfogás.

Megszólalt a szoljon.hu-nak az a 26 éves jánoshidai fiú, akit a terrorelhárítás kommandósai fogtak el, mondván, alapos a gyanú, hogy a fiú gépéről érkezett fenyegető e-mail egy amerikai kormányhivatalnak.

A rendőrség közleménye szerint a magát terroristának valló levélíró, a Fehér Ház ellen irányuló, 2012. augusztus negyedikére tervezett támadással fenyegetett.

A fiú most az elfogásáról mesélt: „Mindez úgy kezdődött, hogy jöttem haza a munkából kerékpárral és egy, az utcánkban álló fekete furgonból egy magas, kopasz férfi kiszállt és az után érdeklődött, merre találja a polgármesteri hivatalt. Még válaszolni sem volt időm, mert hirtelen rám vetette magát, és a semmiből ott termett másik két rendőr is. Néhány pillanat után már húsz rendőrautó vett körül és vagy harminc rendőr özönlötte el az utcát.”

Ezt követően megbilincselték a férfit, majd teljesen átkutatták az otthonát. Kutyát is bevetettek, ugyanis robbanószert kerestek. A házból lefoglalták a számítógépet, továbbá a fiatalember két mobiltelefonját. A kihallgatás már a rendőrségen zajlott, ahol szembesítették a gyanúsítottat a váddal, azaz, hogy terrorcselekménnyel fenyegetőzött.  A fiú – a lap szerint – tagadja a vádakat, úgy véli, hogy „valamiféle internetes kalóz” áldozata lett, aki a gépe azonosítóját használta fel „a kétes dolgainak a kivitelezésére. Nem vagyok terrorista, nem akarok én senkinek semmi rosszat”.

Édesanyja szerint a fiú „szereti Amerikát, rajong New Yorkért, nem terrorista ő, csak egy egyszerű fiatal”.

A rendőrség közleménye némileg árnyalja a képet, ugyanis a Nemzeti Nyomozó Irodánál állítják, hogy a „nevezett személy a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettére kézzel fogható, érdemi magyarázattal nem tudott szolgálni”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik