Közélet

Természetkárosító lehet Csipak Péter luxusvillája

csipak (csipak péter, )
csipak (csipak péter, )

Vádemelést javasol a rendőrség Csipak Péter ingatlanvállalkozó ellen, aki a gyanú szerint házának egy részét engedély nélkül természetvédelmi területre építette - értesült az MTI Hírcentrum.

Mint a Duna TV hétfő esti Híradójában elhangzott, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya szerint Csipak Péter a háza építésekor túlterjeszkedett a telekhatáron, és több mint kétezer-háromszáz négyzetmétert elfoglalt egy Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területből. A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség feljelentése alapján megkezdett nyomozást az NNI természetkárosítás bűntett miatt vádemelési javaslattal befejezte.

Csipak Péter – aki a tervezett V. kerületi Új Városközpont tulajdonosa, és nevéhez fűződik a belvárosi Fashion Street is – nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Tavaly szeptemberi gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy bűncselekményt követett el: mint mondta, jóhiszeműen járt el, nem tudta, hogy telekhatáron túlra építkezett. A büntető törvénykönyv szerint a bíróság természetkárosítás miatt akár három év börtönre is ítélheti – hangzott el a Híradóban.

A II. kerületi önkormányzat tavaly októberben úgy döntött, a vállalkozónak le kell bontania luxusvilláját, amelyet részben a Budai Parkerdő területére épített. Csipak Péter a döntés ellen fellebbezhet az önkormányzatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik