Közélet

Brutális hétvége az utakon

Összesen 11-en vesztették életüket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyenruhásoknak 411 balesetnél kellett intézkedniük a hétvégén, pénteken, szombaton, illetve vasárnap.

Ezek közül 11 tragédiával végződött, összesen 12 ember halt meg. A mentők időről időre figyelmeztetnek, hogy a nagy melegben romlik az autóvezetők koncentrációja, meghosszabbodik a reakcióidő, ezzel együtt pedig nagyobb a balesetveszély.

Sokan sérültek

Rengeteg volt a sérüléses baleset is, összesen 161 embert kellett ellátni, közülük 56-an súlyos állapotban kerültek kórházba. Mindezek mellett 240 olyan esethez is riasztották őket, amikor – bár senkinek sem esett baja – anyagi kár keletkezett.

Az áldozatok között autós, motoros és gyalogos is volt. Monorierdőn péntek délután egy segédmotoros vesztette életét, miután nekicsapódott egy betonkerítésnek. A 49 éves férfi fejsérülést szenvedett. Bukósisakot nem viselt, pedig lehet, hogy az megmenthette volna az életét.

A motort a kerítés állította meg ( fotó: MTI)

Borsodban – Borsodivánka és Négyes között – autóval ütközött egy motoros. A karambol a motoros számára végzetes volt, az 50 éves férfi a helyszínen meghalt.

Brutális baleset történt pénteken a z M5-ösön is, egy kocsi és egy teherautó ütközött. Csak a közeli tengelysúlymérő állomáson tudták leválasztani az autót a kamionról, amely letarolta a jármű elejét. Előbbi jármű sofőrje a helyszínen meghalt, utasát életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba. Hátul egy nő és egy csecsemő ült, őket is el kellett látni.

A kamion maga alá gyűrte a kocsit (fotó: MTI)

A 66-os út pécsi szakaszán szintén meghalt egy autós, aki ugyancsak teherautóval ütközött. A kocsi áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az említett járművel. Nem sokkal korábban a pécsváradi elágazásnál, a 6-os főúton is tragédia történt, egy kisteherautó és egy kocsi hajtott egymásnak. A karambolban egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek.

Vasárnap hajnalban Szentendrén történt megrázó baleset. Egy autó – benne három utasával – eddig ismeretlen okból letért az útról, majd kerítésnek csapódott és felborult. Egy 20 éves fiatalember a helyszínen meghalt, a Hír24 úgy tudja, kirepült a járműből. 20 illetve 21 éves társa súlyos sérüléseket szenvedett.

A fiatal autóst már nem tudták megmenteni (fotó: PMRFK)

Halálos gázolás is történt a hétvégén, vasárnap, Kenyeri belterületén egy ciráki nő ütött el kocsijával egy férfit. A gyalogoshoz mentőt hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét.

Hiába a rengeteg balesetet, sok sofőrt ez sem riaszt el attól, hogy alkoholt fogyasszanak, mielőtt autóba ülnek. A rendőrök a három nap alatt többekkel szondát fújattak, amely 190 sofőrnél színeződött el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik