Közélet

Családi vállalkozás lett a dizájnerdrogokból

drogdiler(210x140)(1).jpg (drogdíler, kábítószer, )
drogdiler(210x140)(1).jpg (drogdíler, kábítószer, )

A rendőrök szerdán, illetve csütörtökön összehangolt akciót tartottak Hajdú-Bihar megyében. Terjesztők, fogyasztók is horogra akadtak.

Szerdán egyebek mellett egy debreceni társasházban tartottak rajtaütést, ahol egy 24 éves férfit és egy 52 éves nőt kapták el a Terrorelhárítási Központ emberei. Anya és fia szintetikus drogot árult, napi szinten körülbelül negyvenen fordultak meg náluk. Az otthonukban talált kábítószer körülbelül 1200-1400 adagra lett volna elég. A helyszínen elfogtak hét fogyasztót is.

Ugyanezen a napon, szintén Debrecenben a Csapókert szélén egy teljes családot – egy 56 éves férfit, az 52 éves feleségét, 24 éves lányukat és 21 éves fiukat – fogtak el a TEK egységei. Kiderült, ők is dizájnerdrogokat terjesztettek, igencsak sok vásárlójuk volt. A család több tagját is őrizetbe vették a rendőrök. Náluk is voltak vevők, újabb hét fogyasztót vittek be.

Csütörtökön egy Hajdúböszörményhez közeli tanyán, valamint Hajdúböszörmény belvárosában is egyenruhások jelentek meg, összesen két férfit fogtak el, mivel mindketten marihuánát termesztettek otthonukban. Egyikük őrizetbe került.

A rendőrök a helyszíneken jelentős mennyiségű drogot és számos olyan eszközt találtak, amelyek alkalmasak kábítószer előállításához, mindemellett lefoglaltak csaknem ötmillió forint készpénzt is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik