Közélet

Családirtás után segély, örökség

Kulcsi-gyilkossag(210x140)(1).jpg (Kulcsi gyilkossag)
Kulcsi-gyilkossag(210x140)(1).jpg (Kulcsi gyilkossag)

Kulcs polgármestere megdöbbent, amikor felszólították, fizessen a családirtónak – írja a Blikk.

Az önkormányzatot a múlt héten hivatalos levélben szólították fel, hogy gondoskodjon az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kezelt fiatalember szociális járadékáról. Kiss Csaba polgármester a Blikknek azt mondta, ez nevetséges.

„Amikor arról volt szó, hogy azokat segítsük, akik túlélték ennek a férfinak a vérengzését, megtettük, mert mi sem természetesebb ennél, ez azonban már több a soknál.” Kiss Csaba úgy véli, a családirtó sokat örökölt. Több ház is a nevén van, ezért nem hiszi, hogy pont neki lenne szüksége erre a pénzre. A település lakóit is felháborította az ügy.

H. Csanád Jutas először bátyjával, majd idős nagyszüleivel, végül édesapjával végzett. Édesanyja és nővére életét sem kímélte, de a két nő a csodával határos módon túlélte ámokfutását. Néhány nappal a vérontás után azt vallotta, megnyugvással tölti el, amit tett. Rokonai lemészárlására úgy gondol, mintha egy fontos feladatot hajtott volna végre.

Bolond-e, aki szociális járadékot kér?

Mint korábban megírtuk, a kulcsi mészáros az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből néhány év múlva akár ki is szabadulhat, noha gyógyult soha nem lesz, csak tünetmentes. Dr. Laczkó János ezredes, az intézet főigazgató-helyettese lapunknak azt mondta száz százalékig nem zárható ki a bűnismétlés, de az a statisztika szerint lényegesen alacsonyabb a kényszergyógykezelteknél, mint a börtönre ítélteknél.

A kulcsi gyilkos valóban beszámíthatatlan. „Ha egy többszörös gyilkos rendjén találja tettét, azt bizonyítja, hogy zavarodott az elméje és nincs betegségbelátása” – mondta Végh József kriminálpszichológus. Szerinte a férfinak – csak úgy, mint valamennyi többszörös gyilkosnak – borzasztó nehéz lesz visszatérnie a társadalomba. Feltehetően nem megy vissza korábbi lakhelyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik