Közélet

Cáfolják a Radnai-vallomás miatti belső vizsgálatot

portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )
portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )

A Nemzeti Nyomozó Iroda közlése szerint nem indult vizsgálat a Radnai Lászlónak tulajdonított vallomással kapcsolatban.

A Népszabadság szerdán azt írta: előző nap belső vizsgálat indult a szervezetnél annak kiderítésére, ki vagy kik juttatták el egy internetes portálhoz Radnai Lászlónak a P. Tamás ellen tett rendőrségi vallomását.

A napilap cikke szerint Radnai László állítólagos vallomása alapján kedden indított cikksorozatot a pestisracok.hu internetes portál, tényként közölve, hogy a kecskeméti maffiaperben 2007-ben jogerősen 12 évre börtönre ítélt Radnai László, aki egykor az illegális olajügyleteiről elhíresült Energol Rt.-ben cégtársa volt P. Tamásnak, tavaly ősszel tett először vallomást egykori “olajos” társára. A portál szerint a vallomás jegyzőkönyve a birtokában van.

Az NNI a rendőrség honlapján szerda este megjelent rövid közleményében azt írta: büntetőeljárást folytat P. Tamás és társai ellen; az eljárás a nyilvánosság teljes körű kizárásával folyik, arról a Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatást nem ad. “Egyúttal az NNI cáfolja azon sajtóhíreket, mely szerint a sajtóban R. Lászlónak tulajdonított vallomással kapcsolatban belső vizsgálatot folytatna” – tette hozzá.

A Heti Válasz Online közben szerdán azt írta: információi szerint az NNI két magas rangú volt rendőrtisztje, az egyebek mellett vesztegetéssel gyanúsított és előzetes letartóztatásba helyezett G. Imre és H. Lajos hamisította a vallomást, hogy növelje a fenyegetettség érzését V. László vállalkozóban, és így minél több pénzt csikarjon ki tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik