Közélet

Újra járható az M7-es a Balatonnál

M7-es (m7-es, autópálya, )
M7-es (m7-es, autópálya, )

Az autópálya főváros felé vezető oldalát délután kellett teljesen lezárniBalatonszárszó és Balatonőszöd között, ahol délután az oldalára dőlt egy fűrészelt faárut szállító román kamion.

Több mint négyórás műszaki mentés után hétfő este feloldották a teljes útlezárást az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Méhes Dóra tájékoztatása szerint a forgalom egyelőre csak a leállósávban haladhat, a két másik sávot még takarítják, de azokon is rövid időn belül elindulhat a közlekedés.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat Balatonőszödnél leterelték az autópályáról, és Balatonszárszónál lehetett rá visszatérni, mivel a felborult kamion szinte az egész pályát elfoglalta, a rakománya pedig az útra borult.

Mivel a jármű vezetőfülkéje a két pályatestet elválasztó szalagkorlátra dőlt, az adott pályaszakaszon a Nagykanizsa irányába haladók nem használhatták a belső sávot, csak a külső és a leállósávon tudtak haladni.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítójának tájékoztatása szerint Székesfehérvárról hívtak darut, ezzel állították fel a járműszerelvényt. A műszaki mentésben 13-an vettek részt, köztük boglári és siófoki tűzoltók – tette hozzá Hidasi László. Tudomása szerint még a tűzoltók kiérkezése előtt a mentők egy könnyű sérültet emeltek ki a vezetőfülkéből, és a helyszínen ellátták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik