Közélet

Rendőrmaffia – összebeszéléstől tartanak

Bortonracsok(960x640)(4).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(960x640)(4).jpg (börtönrácsok, )

Más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült Vizoviczki Lászlót és azt a három volt főtisztet, akiket a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán az elmúlt hónapban helyeztek előzetes letartóztatásba.

A Magyar Nemzet szerint az intézkedés összefügg a titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével. A gyanúsítottakat a fővárosi, Venyige és Gyorskocsi utcai intézményekből Győrbe, Kaposvárra, Nyíregyházára, Sátoraljaújhelyre és Szolnokra vitték.

Információik szerint az intézkedés hátterében a múlt héten elfogott és előzetes letartóztatásba helyezett Portik Tamásnak és három társának meggyanúsítása áll. A lap forrásai szerint a „szétültetéssel” a nyomozó hatóság azt akadályozza meg, hogy összebeszéléssel vagy egyéb módon nehezítsék meg az eljárás befejezését.

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, V. Lászlóról – akit a vesztegetési ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Ügyészség azzal gyanúsít, hogy a szórakozóhelyeinek védelmén felül másokat érintő információkért is fizetett a volt főrendőröknek – úgy tartják: igen kényes bűnügyi értesülések jutottak el tőle az olajszőkítésben érintett Energol Rt. vezetőjeként elhíresült Portikhoz, akivel szemben az elmúlt hetekben többen is terhelő vallomást tettek. A férfit az 1998-as Aranykéz utcai merénylettel, valamint Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolásával mint felbujtót gyanúsítja a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik