Közélet

Előzetesben a téti lövöldöző

Azt mondja, nem akart ölni. Ennek ellenére azért minimum tíz évet kap majd.

A középkorú férfit az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja. A férfi az ügyben részletes vallomást tett; azt mondta, nem akart ölni, ám a nyomozás állása szerint mégis megalapozott ennek gyanúja.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a bíróság egyrészt a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával és a magas büntetési tétellel indokolta. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv 10 évtől 20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntetheti. Emellett feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, akadályozná a nyomozást. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett, így a határozat egyelőre nem jogerős.

Mint arról a Hír24 beszámolt: hétfő este egy téti borozóban két koroncói lakos megvert egy 51 éves tét-lesvárpusztai férfit, akinek eltört az orra. Amikor a koroncóiak lovaskocsival hazafelé tartottak, rájuk lőttek annál a településrésznél, ahol a sértett lakik. Az egyik férfi, valamint az egyik ló megsérült. A lövöldözéssel gyanúsított 51 éves férfit a rendőrök nem sokkal később őrizetbe vették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: csak a szerencsének köszönhető, hogy lábsérüléssel megúszta a történteket a sérült férfi. Károlyi Zoltán azt mondta, hogy a támadó által használt fegyverrel erről a távolságról akár halálos lövést is le lehetett volna adni.

Hozzátette: az 52 éves rokkantnyugdíjas férfi – aki két napon keresztül tagadta, hogy ő adta volna le a feltehetőleg öt lövést – azzal védekezett, hogy csak meg akarta állítani a lovaskocsin hazafelé tartó apát és fiát, akik egy téti kocsmában kevéssel korábban úgy megverték, hogy eltört az orrcsontja. A másik két férfi sem ússza meg az esetet, ellenük súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Eddig azt sikerült megállapítani, hogy a viccelődésből verekedéssé fajuló konfliktus után a kocsmáros saját autójával vitte haza a megvert férfit, aki aztán az út mellett álló kocsijánál várta a lovaskocsit. Egy hangtompítóval és távcsővel felszerelt, 22-es kaliberű, engedély nélkül tartott, elmondása szerint talált, “feltehetőleg rapsickodáshoz használt” puskával tüzelt a levegőbe és a férfiak lábára.

Az még nem dőlt el, hogy a férfi fia ellen indul-e eljárás. Ő feldarabolta az apja által használt puskát, igaz, később megmutatta a rendőröknek, hol rejtette el a fegyvert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik