Közélet

Székesfehérvártól 300 kilométeren át üldözték az ámokfutót

vezet (vezet)
vezet (vezet)

A férfi Székesfehérváron megtankolta az autóját, majd fizetés nélkül távozott. Zágrábig rendőri kíséretet kapott.

A szlovák rendszámú Skoda Fábiát vasárnap este nyolc után vették üldözőbe, nem sokkal azután, hogy az M7-es mellett működő benzinkútról kihajtott. A zalai rendőrök értesítették horvát és szlovén kollégáikat, és a két letenyei határátkelőt is.

A menekülő autóst megpróbálták ugyan lassításra bírni, de a sofőr a rendőrautóra rántotta a kormányt. Mivel a forgalmas pályán nem lehetett biztonságosan feltartóztatni, a határig kísérték. Az ámokfutó a letenyei átkelőhöz érve sem lassított: fékezés nélkül, a sorompót áttörve áthajtott Horvátországba. A kocsi az áttöréskor egy asztalt a kilépő fülke oldalának vágott, amitől a fülke oldala beszakadt, oldalsó üvegei kitörtek. A Fábiát ettől kezdve a horvát rendőrök üldözték, de megállítani ők is csak Zágráb közelében tudták.

A rendőrség közleménye szerint az üldözés közben senki nem sérült meg. A férfi ellen közúti veszélyeztetés, rongálás és tiltott határátlépés miatt indult eljárás. Azt egyelőre nem tudni, hogy csupán az ellopott pár liter benzin, vagy esetleg egy korábbi bűncselekmény miatt menekült ilyen elszántan.

A horvátországi Muraköz rendőrkapitányságának internetes oldalán az áll: a határon 20 óra 41 perckor átszáguldó, Zágráb felé hajtó autót azonnal üldözni kezdték, de a sofőr a fény- és hangjelzések ellenére sem állt meg. A férfi a muracsányi és a Zágráb előtti fizetőkapu fémsorompóját is áttörte, így a horvát fővárost délről elkerülő autópályaszakaszon újabb rendőrségi egységek szálltak be az üldözésbe.

A hajsza egészen a horvát-szlovén határig, Breganáig tartott, ahol végül egy újabb sorompót áttörve, egy kerítésnek és egy fémoszlopnak ütközve állt meg a 22 éves férfi. Az üldözés mintegy 300 kilométeren át tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik