Közélet

Megvan P. László tettestársának a DNS-e

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

Állítólag a férfi egyik rokona segített megölni Bándy Katát. P. László nem vállalta a hazugságvizsgálatot.

Hiába állítja P. László, hogy egyedül ölte meg a lányt, a Blikk úgy tudja, a helyszínelők más eredményre jutottak. A lány holttestén ugyanis megtalálták egy másik férfi anyagmaradványát is. Az ebből nyert DNS-minta a bulvárlap információi szerint azt mutatta, hogy a másik tettes rokona P. Lászlónak.

A bulvárlap úgy tudja, a rendőrök keresnek egy öreg piros autót is, amellyel P. László és unokatestvére, J. Olivér „vasazni” járt. A rendőrség ugyan nem erősítette meg, hogy köröznék J. Olivért, ám lakóhelyén, Tompán a Blikknek azt mondták, nyomozók keresték, szerettek volna beszélni vele.

„Nem maradhat elvarratlan szál. Rövid időn belül pont kerülhet az ügy végére. A rövid idő pedig nálam nem heteket, hónapokat jelent” – nyilatkozta a bulvárlapnak Angyal Miklós alezredes, aki a Bándy-gyilkosság helyszíni és halottszemléjét vezette.

Nem vállalta a poligráfot

Szintén a Blikk szerint bár a rendőrök szerették volna, P. László tegnap nem vállalta a hazugságvizsgálatot, továbbra is csak azt hajtogatta: egyedül ölt, mert megkívánta a magányos lányt.

Anyja sem hisz neki

Korábban P. László anyja is cáfolta a magányosgyilkos-teóriát. Tóth Hajnalka a Népszabadságnak azt mondta: fiának „csak lopásai voltak”, sosem volt erőszakos. Volt élettársát azért verte meg, mert megcsalta, amíg börtönben volt, de az a verés járt, amit a nő is elismert, ezért nem hagyta el a fiát és ment vele Pécsre is – tette hozzá.

Az asszony biztosra veszi, hogy fiának – mint minden bűncselekményénél – volt társa, ő „állandóan valami bandával ment. Semmit se csinált egyedül. Nem bírt egyedül lenni”. Amikor P. László elutazott Pécsre, nemcsak élettársa ment vele, hanem egyik unokatestvére, J. Olivér is.

“Keresztbe tett a romáknak”

Szélsőségesek támadásaitól félnek a pécsi romák a Bándy-ügy miatt, sokan menekülnének a városból. Attól tartanak, hogy nemsokára rasszista csoportok jelennek meg a környéken és csupán származásuk miatt az életükre törnek.

Nézze meg videónkat a gyilkosság helyszíneiről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik