Közélet

Hamvakat loptak egy gyászoló családtól

gyertya (gyertya, )
gyertya (gyertya, )

A betörők a fényes kis dobozról azt hihették, aranyból van, ezért magukkal vitték. A gyászoló család szeretné visszakapni az édesapa hamvait.

Adamecz József először a Neo FM Bumeráng című műsorában mesélte el a hihetetlennek tűnő történetet. A férfit a Hír24 is megkereste. Mint mondta, csütörtök délután törtek be öccse lakásába, ahol édesapjuk urnája is volt.

„Ez már nem úgy néz ki, mint egy váza, a mai kor követelményeihez igazodik. Egy családi gyufásdoboz méretű rézdobozról van szó, amit valószínűleg aranynak gondolhattak. Az öcsém megzavarhatta a betörőket, mert kóddal ment be a kapun, ez pedig csipogva jelzett a lakásban. Ezt hallva a betörők a hátsó kijáraton át elmenekültek, csak félig kutatták át a szobákat. A rendőrök már végeztek a helyszíneléssel, egyelőre nem tudni, hogy találtak-e használható nyomokat.” – mesélte a férfi szomorúan.

Adamecz József arról is beszélt, hogy a lakásból az urnán kívül néhány értékesebb dolgot és valamennyi készpénzt vittek el. „Ezek nem érdekesek, a hamvakat szeretnénk visszakapni! Az eset lelkileg nagyon megviselte a családot, az édesanyámat különösen.”

Adamecz József abban bízik, hogy a média segítségével eljut a család üzenete a betörőkhőz, és édesapjuk hamvai előkerülnek, hogy végső búcsút vehessenek tőle, ahogy ezt eredetileg tervezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik