Közélet

Ezt a férfit fedezheti Bándy Kata gyilkosa

A gyanúsított még tartja magát korábbi vallomásához, miszerint egyedül követte el a gyilkosságot, a rendőrség hétfőn tart sajtótájékoztatót az ügyben.

Úgy tudni, a férfi tartja magát ahhoz a korábbi vallomásához, miszerint a bűncselekményt egyedül követte el. A rendőrség az egymilliós nyomravezetői díjat mostanáig nem vonta vissza és nem fizette ki, ebből arra lehet következtetni, hogy a vallomás ellenére a nyomozók keresnek még valakit. Mégpedig Bándy Kata gyilkosának társát, aki minden bizonnyal a képen látható fiatal férfi. Az unokatestvért a gyilkosságot magára vállaló P. Lászlóval látták utoljára, ám most a rokonai és a rendőrök sem tudják, hol lehet. Nyilvánvaló, hogy szeretnék kihallgatni, bár egyelőre nem tudni, tanúként vagy gyanúsítottként.

Érdekes, hogy J. Olivér Facebook-profilján péntek délután megjelent egy bejegyzés. Egy fiatal lányt azt írta, hogy „mondtam Lacinak, hogy valahol kezdjen új életet, és ez lett belőle”. A fiatal nő azt is megjegyezte, hogy a fiú rossz állapotban volt, amikor legutóbb látta. A bejegyzés körülbelül negyedóráig volt olvasható, majd valaki törölte azt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jövő hétfő délelőtt 11 órakor tart sajtótájékoztatót a pécsi rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében folyó nyomozásról. A rendőrség hivatalosan eddig csak annyit közölt az ügy kapcsán, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítanak, és aki beismerő vallomást tett.

Mint ismert, Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de nem érkezett haza. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros részen. A gyanúsítottat szerdán helyezték előzetes letartóztatásba.

Lapinformációk szerint a rendőrség helyszíni meghallgatást tartott csütörtök éjjel. A bama.hu azt írja: a férfi megmutatta a nyomozóknak azt az útvonalat, melyen a gyilkosság éjszakáján haladt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik