Közélet

Rohác újabb bűntársa a célkeresztben

Jozef Rohác (jozef rohác, rohác, jozef rohac, fenyő-gyilkosság, )
Jozef Rohác (jozef rohác, rohác, jozef rohac, fenyő-gyilkosság, )

Újabb szlovák férfi ellen adtak ki európai elfogatóparancsot az Aranykéz utcai merénylet miatt – írja a Blikk.

A lap információi szerint a középkorú férfi Jozef Rohác bűntársa volt. Megtalálták a DNS-ét a belvárosi szállodai szobában, ahol a három merénylő összeállította a pokolgépet. A korábbi hírek szerint már hetekkel ezelőtt kérték Jozef Rohác kiadását az Aranykéz utcai robbantás ügyében, és Pozsony informálisan jelezte, hogy a kérést teljesíti. A Blikk szerint a ’90-es évek merényleteinek felderítésén egy éve külön nyomozócsoport dolgozik.

Rohác és csapata több robbantással és merényletkísérlettel összefüggésben is gyanúba keveredett. Az Aranykéz utcában Boros Tamás volt a célpontjuk, amiért együttműködött a rendőrséggel az illegális olajügyek felderítésében. A rendőrség szerint a felbujtó az a Portik Tamás volt, akit a minap letartóztattak. Többen összefüggést sejtenek a rendőrségi korrupciós botrány és Portik-ügy között. Többen elérkezettnek látták az időt, hogy korábbi sérelmeik megtorlásaként vagy mert úgy látták, „most számukra előnyös alkut tudnak kötni a rendőrséggel”, beszélni kezdtek – írja a Népszabadság. A lapnak – V. László ügyvédje útján azt üzente: nem állt kapcsolatban Portik Tamással, nem volt tudomása a dolgairól, s egyik ügyben sem érintett semmilyen formában azok közül, amelyekkel összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki őt.

Az egykori Energol Rt. vezérét – ügyvédje szerint – hónapokkal ezelőtt többször beidézték és kihallgatták. Bánáti Kristóf a Blikknek azt mondta: védence minden esetben megjelent, így nem érti, miért volt szükség a kommandós elfogásra. Portik ártatlannak vallja magát. Ugyanakkor a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, illetve Jozef Rohác ellen immár azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok.

Rohác új fegyintézetben

A Magyar Nemzet közben arról ír, hogy Jozef Rohácot nemrég átszállították egy másik, Budapesttől több száz kilométerre lévő új, biztonságosabb fegyintézetbe. A lap emlékeztet arra, hogy a Fenyő János médiavállalkozó megölésével gyanúsított Rohác egyik tavalyi előzetesének meghosszabbítását elrendelő határozat indoklásában a bíró kijelentette: a férfi biztonsága még a legszigorúbb börtönkörülmények között sem garantálható, illetve hogy a Fenyő-ügy vizsgálatát jelenleg is aktívan próbálják megakadályozni befolyásos érdekcsoportok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik