Közélet

Bándy-ügy: döntenek a gyilkos előzeteséről

bilincs(210x140)(2).jpg ()
bilincs(210x140)(2).jpg ()

Hamarosan eldől, előzetes letartóztatásba kerül-e Bándy Kata gyilkosa. A férfinak valószínűleg jobb, ha nincsenek illúziói.

A gyilkos részletesen elmondott mindent

A férfi kihallgatása maratonira sikeredett, hét órán keresztül vallatták. A nyomozók sokat kérdezték életkörülményeiről és a gyilkosságról is, így számos részletre fény derült. A gyanúsított elmondta egyebek mellett azt, hogy drogot és alkoholt is fogyasztott, mielőtt megölte a lányt. Olyan szert próbált ki, amelyet korábban soha. A szintetikus, kristályos anyagot a cigarettára szórta rá, így szívta el. Azt állítja, a drog nagyon kiütötte, főleg, hogy még ivott is.

Ennek ellenére mindenre emlékszik, nincsenek szürke foltok. Elmondása szerint Katát nem messze lakásától szólította le, majd együtt sétáltak a közeli buszmegállóig. Nem tervezte, hogy megöli a lányt, indulatból cselekedett, miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy nem akar vele közösülni. A fiatal pszichológus menekülni próbált, de P.László nem hagyta elmenni. A gyilkosság helyszínére vonszolta a lányt.

Ahogy ügyvédje fogalmazott, a férfi próbálkozott, de befejezett aktus nem történt. Mivel a lány ellenállt, fojtogatni kezdte. Megkérdeztük, azt már ölési szándékkal tette-e, vagy „csak” el akarta érni, hogy ne sikítson. Sólymosi Sára azt mondta, védence erre nem tudott választ adni.

P.László hétfőn – bár magatartása állítólag erre utalt – nem mondta ki, hogy megbánta tettét. Kedden, második kihallgatásán azonban megtörtt,védője szerint most tudatosult benne, mit művelt. Szerdán bíróság elé áll, ahol eldől, előzetes letartóztatásba helyezik-e.

Ő buktatta le a gyilkost

Időközben kiderült, hogy egy 9 éves kisfiú buktatta le P. Lászlót. Mint a Blikk megtudta, egy kisgyerek találta meg Bándy Kata holttestét a Kiss Ernő–Délibáb utcához közel eső szemetes árokban. A kisfiút P. László üldözni kezdte egy fekete autóval, a gyerek azonban pontos személyleírást tudott adni a rendőröknek, akik ezután már forró nyomon voltak. Az ifjú nyomravezetőt és annak családját Bándy Kata gyilkosa azonban halálosan megfenyegette. Bővebben itt!

Sötét erők mozgolódnak

A PécsMa.hu szerint az „eseményen” számítani kell radikálisokra is. Egy szkinhedekből álló csoport például Budapestről indul útnak, hogy a bíróság épülete előtt demonstráljon, amikor a bíróság dönt P. László előzeteséről.

Talán végre kiderül az igazság

A rendőrség azon túl, hogy hétfő reggel közölte: elkapták a feltételezett gyilkost, kitartóan hallgat. Pécs polgármestere szerdán, 10 órakor találkozik a rendőrfőkapitánnyal. Úgy tudni, miután ez megtörtént, Páva Zsolt beszámol a részletekről. Sok kérdés vár tisztázásra, így például az is, keresnek-e még valakit az ügy kapcsán.

A férfi előzetes letartóztatásáról 11 órakor dönt a Pécsi Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik