Közélet

Este már járható lesz a 86-os út

rendőrség (rendőr, TNOR)
rendőrség (rendőr, TNOR)

Még délelőtt borult fel egyszén-dioxidot szállító tartálykocsi Répcelak közelében. Gyakorlatilag egész nap teljes útzár mellett tartott a mentés és a helyszínelés.

Ha minden a tervek szerint alakul, este hat óra körül ismét lehet autózni a 86-os úton, Répcelak és Beled között. A tartálykocsit daru segítségével már órákkal ezelőtt a kerekeire állították, időközben pedig megérkezett egy másik tartálykocsi, amelybe átfejtik a szén-dioxidot – mondta el a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Leibinger Eszter hozzátette: még délelőtt történt a baleset. Egy pótkocsis teherautó áttért a szemközti oldalra, és nekiütközött a szén-dioxidot szállító tartálykocsinak. A karambol után a tartálykocsi a vízelvezető árokba, míg a pótkocsis teherautó a szántóföldre borult, a szétszóródó alkatrészek pedig egy szlovák és egy lengyel rendszámú kamionnak csapódtak.

Ketten könnyebben megsérültek, de nem kellett kórházba vinni őket. Még vizsgálják, ki a felelős a történtekért. A rendőrök a Kapuvár irányába közlekedőket a 8611-es útra, a Szombathely felé tartókat a 85-ös számú főútra, valamint a hegyfalui körforgalom irányába terelik estig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik