Közélet

Polt: több száz vádlottja lehet a rendőri korrupciós ügyeknek

polt-péter (polt péter, )
polt-péter (polt péter, )

A rendőri vezetőket is érintő korrupciós ügynek még nem ért végére az ügyészség, újabb eljárások várhatók – állítja a legfőbb ügyész.

További eljárások várhatóak a rendőri vezetőket is érintő korrupciós ügyben – hangsúlyozta Polt Péter az InfoRádió Aréna című műsorában. Mint mondta, még tart az adatok és információk feldolgozása.

Az ügyészség utóbbi éveket érintő vizsgálatai szerint a bíróságra került büntetőügyek mintegy 0,4 százaléka évült el évente. Polt rávilágított: ez több száz vádlottat érintett. “Lehet, hogy ez nem tűnik soknak, de több száz esetről van szó. Szerintem egynek sem szabadna előfordulnia” – hangsúlyozta.

Eddig csökkent a bűncselekmények száma, a folyamat azonban tavaly megtorpant, és növekedésbe váltott át. Meg kell várni a következő és az az utáni év adatait ahhoz, hogy lássuk: ez egy tényleges tendenciaváltás-e – vélekedett Polt. Számottevően emelkedett a gyilkosságok száma is – ismerte el a legfőbb ügyész -, de emlékeztetett, hogy nemzetközi összehasonlításban még így sem áll hazánk nagyon rosszul ezen a területen. A gazdasági bűncselekmények száma viszont megduplázódott a pénzügyi-gazdasági válság kezdete óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik