Közélet

Fegyvere lehet Bándy Kata gyilkosának

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

Félnek a pécsiek – egyre többen választják az éjszakai órákban a taxizást, és a vadászboltokat is megrohamozták önvédelmi eszközökért.

A pécsi vadászboltokból szinte eltűntek a riasztófegyverek, a gáz- és paprikaspray-k. A bolti eladók szerint az utóbbi napokban rohamozták meg őket, feltehetően a tragikus eset miatt. A jövő héten újabb árukészletet kell rendelniük – értesült a Pécs Ma.

Az internetes portál úgy tudja, azért van több száz rendőr a pécsi utcákon, mert elképzelhető egy tűzharc a gyilkos esetleges elfogás során. A nyomozók ugyanis azt feltételezik, hogy Kata gyilkosának fegyvere van, amelyet használna is az elfogásakor. A kettő-négy fős csapatokban sétálgató és járőröző rendőrök nem feltétlenül Kata gyilkosát keresik, hanem a pécsiek biztonságát próbálják megóvni – írja a Pécs Ma.

Mint a bama.hu megtudta, a nyomozók átnézik az elmúlt néhány év során képbe került olyan személyek listáját, akik szexuális bűncselekményeket követtek el, ez viszont roppant időigényes feladat. Az elkövető bűnügyi szakértők szerint akkor kerülhet viszonylag gyorsan rendőrkézre, ha pécsi, illetve a baranyai megyeszékhelyen él, ellenkező esetben sokkal nehezebb dolguk lesz a nyomozóknak – jegyezte meg az internetes portál.

A gyász és a felháborodás mellett a félelem is úrrá lett a helyieken. Ennek egyik jele például, hogy többen választják a taxizást az éjszakai órákban a gyalogolás helyett, és voltak, akik egyenesen úgy döntöttek, hogy elköltöznek az érintett városrészből – számolt be bama.hu.

A rendőrség kedden lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Mint írták, a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik