Közélet

Hagyó-ügy: tagadta bűnösségét Szalainé

A BKV Zrt. korábbi humánpolitikai igazgatója állítja, minden egyes fillér járt neki, amit megkapott.

A Hagyó-ügy tizennegyedrendű vádlottja a büntetőper pénteki tárgyalásán kijelentette: 1972-től a fuvarozócégnél dolgozott, ezért a 2008. április 1-jén neki átutalt 54 millió forint nettó összeg jogos járandósága volt. Szalainé Szilágyi Eleonóra mindössze egyetlen vádpontban tett vallomást a Kecskeméti Törvényszéken, a társaságnál kötött menedzserszerződésekkel kapcsolatban hallgatott.

Az ügyészség állítja: Szalainé 2008. januárjában megállapodást kötött Antal Attila vezérigazgatóval arról, hogy közös megegyezéssel megszüntetik munkaviszonyát az év végével. Az egyezség szerint egyéb jutalom címén 16,4 millió forintot, végkielégítés címén 69,8 millió forintot, összesen 86,2 millió forintot fizettek ki neki. Ugyanakkor a vádlott előre hozott öregségi nyugdíjjogosultságát 2008. március 27. napjával a Nyugdíjfolyósító Intézet megállapította, így nem is járt volna neki végkielégítés.

A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak. A bizonyítási eljárás szeptember 11-én az ő kihallgatásával folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik