Közélet

Rendőri védelmet kér Dániel Péter

daniel-peter(210x140)(1).jpg (dániel péter)
daniel-peter(210x140)(1).jpg (dániel péter)

Dániel Péter ügyvédet, akit egyebek között a Horthy-szobor megrongálása kapcsán ismert meg a közvélemény, a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében támadták meg, ahova a Wittner Mária által indított per tárgyalására érkezett. A tárgyalóig azonban nem jutott el, mert a folyosón állba vágta őt a gój motorosok főnöke, Mészáros Imre – írta meg elsőként az atv.hu.

Az ügyvéd a János-kórházban beszélt az esetről a Hír24-nek. Elmondta, hogy a bíróság épületében 8-10 fekete ruhás ember várta, akik – amikor át akart menni közöttük – mocskolni kezdték. Elsősorban zsidó származása miatt gyalázták. Ő ekkor emelt hangon visszaszólt nekik, mire – elmondása szerint – Mészáros Imre, a gój motorosok vezetője ököllel állba vágta.

Dániel megszédült, és az egyik fogából letört egy darab. A bírósági dolgozók siettek a segítségére: bekísérték egy szobába, ahol megvárhatta a mentőket. Később odaértek a rendőrök is, akik – ahogy látta – igazoltatták Mészárosékat.

Dániel Péter rövidesen feljelentést tesz az ügyben könnyű testi sértés, garázdaság, valamint nemzeti kisebbség tagja elleni erőszak miatt.

Az ügyvéd aHír24-nek elmondta: védelmet kér a rendőrségtől, mert úgy érzi, egyre több hasonló atrocitás éri, és veszélyben van az élete.  Arra a kérdésre, hogy a Horthy-szobor leöntése és más, hasonló akciók után is joga van-e rendőri védelmet kérni, Dániel Péter azt mondta: minden állampolgárnak joga van védelmet kérnie a rendőrségtől, ha veszélyben érzi magát. A Horthy-szobor elleni akcióját továbbra is jogosnak tartja. Mint fogalmazott: egy olyan ember szobrával szemben fejezte ki ellenérzését, aki több mint félmillió magyar állampolgár haláláért felelős.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot az ügyben. Arra voltunk kíváncsiak, indult-e eljárás az ügyben, ha igen, pontosan miért és ki ellen. A sajtóosztálytól kapott válaszlevélben azonban szó sem esett bántalmazásról, csak rosszullétet említenek. “A mai napon a II.-III. kerületi Bíróság épületében, folyamatban lévő bírósági ügye miatt megjelent egy férfi, aki az ott várakozók egy csoportjával szóváltásba keveredett. A férfi ezután rosszul lett.  A rendőrség megjelent az épületben, a jelenlévőket igazoltatta, és meghallgatta. A rendőrség munkatársai mentőt hívtak, akik ellátták a férfit” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik