Közélet

Rendőrmaffia: bűnszövetkezetben működhettek a volt főtisztek

bilincs(210x140)(2).jpg ()
bilincs(210x140)(2).jpg ()

Bűnszövetkezetben követhették el a terhükre rótt bűncselekményeket a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt főtisztjei, valamint V. László és bizalmasa - lényegében ezt állapította meg a bíróság abban a végzésben, amelyet az ügyben második körben rács mögé helyezett G. Imre és K. Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítása kapcsán hozott - írja a Magyar Nemzet.

Tekintettel a terhükre rótt bűncselekmény elkövetésének hosszú időn át tartó szervezett jellegére, összehangoltságára, valamint a volt beosztásukból fakadó kapcsolatrendszerre, a gyanúsítottak jelenléte az eljárásban csak az előzetes letartóztatással biztosítható – ezt állapította meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a végzésben. A döntés szerint a nyomozati iratokban szereplő adatok, a cselekmény jellege, az ügyben szereplő gyanúsítottak és tanúk nagy száma kiterjedtebb elkövetésre utal, az eljárás előrehaladtával a bűncselekmények körének bővülése várható.

A bíróság határozata a lap szerint előrevetíti, hogy a gyanút egyes terheltek esetében bűnszervezetben történt elkövetésre módosíthatja a Központi Nyomozó Főügyészség, ami azzal jár, hogy az ügyet majdan tárgyaló bíróság a vesztegetésért járó büntetés felső határának kétszeresét is kiszabhatja a vádlottakkal szemben.

Az eljárás szereplőinek névtelenséget kérő védői nem tartották kizártnak, hogy az eddig közölt gyanút a nyomozó hatóság ilyen módon súlyosbítsa, azonban – mint mondták – a KNYF idáig senkivel szemben sem járt el bűnszervezetben történt elkövetés miatt. Amennyiben a főügyészség módosítja a gyanút, az a rendszerváltozás óta egyedülálló módon olyan büntetőpert eredményezhet, amelyben a bűnszervezet tagjait “nehézfiúk” és rendőrök együtt alkotják – állapítja meg a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik