Közélet

Utasokkal teli buszt akart leszorítani egy kamionos

kamion (kamion)
kamion (kamion)

Egy vitás elsőbbségi helyzet miatt megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román kamionos csütörtökön délután a 44-es főúton. Szerencsére nem sérült meg senki, a sofőrt pedig a gyulai határátkelőnél őrizetbe vették – írja a police.hu.

A menetrend szerint közlekedő busz 16 órakor indult Békéscsabáról Gyulára. A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál a busz vezetője és egy, az elkerülő útról érkező kamion vezetője között vita támadt az elsőbbségadás miatt.

Miután a járművek a 44-es számú főút kétszer kétsávos szakaszára értek, a kamionos folyamatosan a busz mellett ment, és megpróbálta leszorítani az útról az utasokkal teli buszt. Az autóbusz baloldali visszapillantó tükrét le is törte és a kamion pótkocsija végigkarcolta a busz oldalát.

A baleset elkerülése érdekében végül a buszsofőr lehúzódott a leállósávba és megállt. A kamionos pedig megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé. A határon aztán ki akart lépni az országból, de a rendőrök feltartóztatták.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás gyanúja miatt indított eljárást a 21 éves román sofőr ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik