Közélet

Testőre dobta fel a diszkókirályt?

bilincs(210x140)(2).jpg ()
bilincs(210x140)(2).jpg ()

Új információkat mondhatott Vizoviczki László testőre, egyben legfőbb bizalmasa az évszázad korrupciós ügyében – írja a Blikk.

Vizoviczki László testőre és bizalmasa, V. István csakis új információval, újabb emberekre vallva járhatott ki enyhítést, hiszen míg ő a héten házi őrizetbe került, addig a botrány összes többi gyanúsítottja előzetes letartóztatásban maradt. A bulvárlap szerint ezért nem kizárt, hogy a férfi a kevesebb büntetés reményében vádalkut köthetett a rendőrséggel. V. István kulcsfigurája az ügynek, mindenhol ott volt, ahol Vizoviczki, így részt vett az ügy szempontjából fontos tárgyalásokon – értesült a Blikk.

Mint kiderült, az éjszaka császára, Vizoviczki László lefizetett több magas rangú rendőrt, hogy az ő helyein még véletlenül se tartsanak soha razziát. A korrupciós pénzeket pedig Vizoviczkitől V. István vitte a főrendőrökhöz, illetve a trezorokba. A kenőpénz álnévre bérelt trezorban cserélt gazdát, nem kézből kézbe csúsztatták. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzről van szó, de feltehetően jelentős összegről.

A bulvárlap úgy tudja, előfordulhat, hogy hamarosan tanúként hallgatják ki a volt a budapesti rendőr-főkapitányt, Tóth Gábort, a rendőr-korrupciós botrány ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik