Közélet

Brutális baleset az M3-ason – robbanásveszélyes anyag került az útra

Egy műtrágyát szállító kamion elsodort egy lakóautót. Úgy tudni, több életveszélyes sérültje is van a balesetnek.

A Hír24 információi szerint a baleset a 29-es kilométernél, Gödöllő közelében történt, csütörtök délután. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24 értesüléseit megerősítve elmondta: egy kamion és egy lakóautó ütközött össze. Az elsődleges információk szerint a lakóautó a leállósávban állt, és sofőrje kiszállt, amikor a kamion lesodorta az útról a járművet és sofőrjét is. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A Hír24 úgy tudja, a balesetnek több súlyos, életveszélyes sérültje is van. Az első hírek szerint az egyik sérültnek leszakadt a karja, egy másik pedig nyílt koponyasérülést szenvedett.

Kádasi Csaba, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt monta: a román kamion műtrágyát szállított. Az ütközés közben a rakomány húsz százaléka – azaz több tonna pétisó – az  útra szóródott. A kiszóródott műtrágyát folyamatosan vízzel locsolták, mert ennek hiányában a gőze a nagy melegben felrobbanhatott volna.

Röviddel fél 9 előtt a teljes útzárat az érintett szakaszon feloldották és megindult a forgalom a sztrádán. A műszaki mentés a leááló sávban folyik tovább. Veszélyes anyag nem került a levegőbe – tájékoztatta portálunkat a megyei katasztrófavédelem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik