Közélet

West Balkán-ügy: A rendőrök is hibázhattak

Belső vizsgálatot rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány annak tisztázására, hogy mulasztottak-e azok a rendőrök, akik a West Balkánban bekövetkezett, három halálos áldozatot követelő tragédia idején teljesítettek telefonügyeletes szolgálatot – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, hogy Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél. A West Balkán-ügy ítéletének indoklásában ugyanis elhangzott az is, hogy a rendőrséget több fiatal hívta telefonon a tragédia idején, ám az ügyeletesek nem siettek a segítségükre, csak flegma válaszokat adtak.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: nem várják meg a Legfőbb Ügyészség intézkedését, hanem belső vizsgálattal igyekeznek kideríteni, mulasztottak-e a rendőrök a tragédia éjszakáján.

A lapnak a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Széplaki Nagy Gábor elmondta: Morvai Krisztina feljelentéséről csak a politikus közleményéből értesültek. Annak hivatalos kézhezvétele után jelölik ki a vizsgálatot lefolytató ügyészi szervet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik